• SKYDDAR DINA KORT OCH NYCKLAR FRÅN TRÅDLÖS SKIMNING
1-2 DAGARS LEVERANS / FRI FRAKT ÖVER 299 :- / KLARNA FAKTURA

Vad är skimning?

|19/08, 2020

Vad är skimning?

Skimming eller skimning är engelskan ord för stöld av digital information från exempelvis betalkort och kreditkort. Ofta är syftet med stölden att bedragaren ska handla varor och tjänster på exempelvis internet eller ta ut pengar. Skimming kan ske av såväl bankkort, betalkort och kreditkort m.m.

För några år sedan var det vanligt att bedragare och tjuvar placerade utrustning på exempelvis bankomater och bensinpumpar som kunde läsa av informationen på betalkortens magnetremsa. Det var dock ofta ett omständigt tillvägagångssätt som krävde stor teknisk kompetens.

Efterhand som bland annat betalkort, kreditkort, pass, ID-kort, nyckelkort och passerkort utrustats med chip för att enkelt genomföra kontaktlösa betalningar (funktionen som gör att du kan ”blippa” ditt kort i kassan) har tjuvar och bedragares metoder att komma över dina kortuppgifter blivit allt mer sofistikerade. Det har också blivit enklare att trådlöst skimma betalkort, bankkort och kreditkort. Detta kallas för trådlös skimning.

Allt som krävs för att stjäla dina kortuppgifter är en mobiltelefon eller scanner med NFC-läsare. Utrustning som enkelt kan köpas av vem som helst på internet. Beroende på vilken utrustning som används kan stölden ske på upp till 1 meters avstånd, trots att du förvarar dina kort i din plånbok, väska eller ficka. Stölden sker också ofta helt utan att du märker något. Lika enkelt som det är för dig att blippa ditt betalkort i affären, lika enkelt kan en tjuv trådlöst läsa av dina kortuppgifter som sedan kan användas för att handla i webbutiker, med dina pengar.

För att skydda dig mot denna typ av bedragare har vi på SkimSecure tagit fram ett effektivt skyddskort som automatiskt förhindrar denna typ av stöld. Lägg bara ditt SkimSecure skyddskort i din plånbok eller väska tillsammans med dina kort och du är skyddad. Läs mer om skimskydd här.