• SKYDDAR DINA KORT OCH NYCKLAR FRÅN TRÅDLÖS SKIMNING
1-2 DAGARS LEVERANS / FRI FRAKT ÖVER 299 :- / KLARNA FAKTURA

Så skyddar du dig mot stöld av dina kortuppgifter

|27/08, 2020

Så skyddar du dig mot stöld av dina kortuppgifter

De flesta nya pass, körkort, ID-kort, bankkort, betalkort och kreditkort innehåller idag som standard så kallade RFID-chip som gör det möjligt att läsa av informationen på korten utan att exempelvis föra in dem i en kortläsare. Visst är det exempelvis smidigt att kunna betala för dina varor genom att enkelt blippa ditt kort i kassaterminalen?

Även om tekniken är bra för att påskynda uppgifter såsom att låsa upp dörrar och betala så öppnar de upp en risk för identitetsstöld. Det går dock att enkelt skydda dig mot stöld av dina kortuppgifter. Här berättar vi mer.

Hur fungerar RFID?
Radiofrekvensidentifiering via RFID fungerar genom att ett litet inbyggt chip kan kommunicera med speciella mottagare. För att avläsningsutrustningen ska kunna identifiera dig innehåller RFID-chipet på dina kort din personliga information som sedan skickas trådlöst vid exempelvis betalningar m.m.

Fördelen är ju att denna typ av kontaktlösa kort påskyndar betalningar och andra uppgifter genom att du knappt behöver ta upp kortet ur din plånbok. Det räcker att du håller fram den mot läsaren. Med smidigheten kommer också en ökad säkerhetsrisk. En bedragare kan lätt placera en olaglig RFID-läsare i närheten för att fånga upp signalen från dina kort och sedan använda den för att göra egna inköp för dina pengar.

Identitetsstöld via RFID och trådlös skimming
Även om RFID-tekniken och kontaktlösa betalkort utformats för att göra vår vardag enklare finns det tyvärr människor som kommer försöka utnyttja bristerna i systemet och använda dem till sin fördel. Fördelen med att kontaktlösa kort kan användas på avstånd är också deras stora brist. Det finns tyvärr inget som hindrar en bedragare ifrån att skanna av och kopiera din personliga information genom att helt enkelt befinna sig i din närhet såsom exempelvis i köpcentrum, matbutiker, caféer, barer, restauranger och andra folksamlingar. Informationen kan sedan användas för att göra inköp utan att du märker det och förrän det är för sent.

Hur man förhindrar stöld av kortuppgifter
Det enklaste sättet att skydda dig mot stöld av dina kortuppgifter är att använda utrustning som stör den radiosignal som används för att läsa av RFID-chip. SkimSecure skimskydd är ett exempel på ett snabbt och smidigt sätt att skydda sig. SkimSecure skyddskort skapar ett skyddande fält runt dina RFID-aktiverade kort som gör det omöjligt att trådlöst på avstånd stjäla dina kortuppgifter. SkimSecure placeras enkelt tillsammans med korten du vill skydda. Kortet köper du enkelt här.